KIKÄRTSCURRY

Fotograf Ulrika Pousette

4 PORT

ris för 4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk curry
rapsolja att fräsa i
9-10 dl kokta kikärtor (3 burkar)
4 dl kokosmjölk
300 g krossad tomat
0,5 dl jordnötssmör
2 bananer (kan uteslutas)
lite japansk sojasås

Till servering:

färsk koriander
sambal oelek
1 limefrukt, i klyftor


1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Hacka lök och vitlök fint och fräs tillsammans med curry i en gryta.
3. Tillsätt krossad tomat och jordnötssmör och koka upp. Låt puttra ett par minuter, utan lock. Mixa slät. Rör i kokosmjölken och låt allt koka upp igen.
4. Skölj kikärtorna i ett durkslag och låt dem rinna av. OBS! Spara kikärtsspadet till pannkakssmeten! Tillsätt kikärterna i grytan.

5. Slanta bananerna, vänd ner i grytan och smaka av med sojasås. Servera ev. med sambal oelek, koriander och limefrukt i klyftor.

Receptet kommer från kokboken Mera Vego (Ordfront)