4 PORT
ris för 4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk curry
rapsolja att fräsa i
9-10 dl kokta kikärtor (3 burkar)
4 dl kokosmjölk
300 g krossad tomat
0,5 dl jordnötssmör
2 bananer (kan uteslutas)
lite japansk sojasås
Till servering:
färsk koriander
sambal oelek
1 limefrukt, i klyftor
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Hacka lök och vitlök fint och fräs tillsammans med curry i en gryta.
3. Tillsätt krossad tomat och jordnötssmör och koka upp. Låt puttra ett par minuter, utan lock. Mixa slät. Rör i kokosmjölken och låt allt koka upp igen.
4. Skölj kikärtorna i ett durkslag och låt dem rinna av. OBS! Spara kikärtsspadet till pannkakssmeten! Tillsätt kikärterna i grytan.
5. Slanta bananerna, vänd ner i grytan och smaka av med sojasås. Servera ev. med sambal oelek, koriander och limefrukt i klyftor.
© Sara Ask Produktion AB. Org.
559173-6144.
Alla bilder och texter på denna hemsida är skyddade av upphovslagsrätten och får inte användas utan tillstånd. Om du behöver pressbilder på mig hittar du det här. Pressbilder för mina böcker hittar du hos respektive bokförlag.