15–20 STYCKEN
3 dl mjöl, t ex hälften vetemjöl, hälften grahamsmjöl
1 krm salt
1 tsk malen kardemumma
1 tsk bakpulver
1 dl rapsolja (med neutral smak)
4 dl mjölk
fett till våffeljärnet
Fyllning:
100 g mandelmassa
1,5 dl vispgrädde
Till serveringen:
florsocker
1. Blanda mjöl, salt, kardemumma och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk, lite i taget, och vispa till en slät smet. Hetta upp ett våffeljärn. Smörj och grädda våfflor.
2. Under tiden: riv mandelmassan grovt. Vispa grädden fluffig. Lägg först riven mandelmassa och sen grädde mellan två avsvalnade våffelhjärtan. Toppa med florsocker.
© Sara Ask Produktion AB. Org.
559173-6144.
Alla bilder och texter på denna hemsida är skyddade av upphovslagsrätten och får inte användas utan tillstånd. Om du behöver pressbilder på mig hittar du det här. Pressbilder för mina böcker hittar du hos respektive bokförlag.