CA 20 ST
4 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 msk starkt kaffe (kan uteslutas)
en nypa salt
150 g fett, helst rumsvarmt
pärlsocker
1. Sätt ugnen på 240 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser utom pärlsockret, som hälls upp i en skål. Rör ner fettet och blanda till en smet. Tillsätt lite mer fett om smeten känns torr och lite mer mjöl om den känns för lös. Forma bollar som du trycker till och doppar i pärlsocker.
3. Grädda i mitten av ugnen i 5–7 minuter. De får gärna vara lite mjuka när du tar ut dem, för de stelnar när de svalnar och är extra goda om de får vara lite sega i mitten.
© Sara Ask Produktion AB. Org.
559173-6144.
Alla bilder och texter på denna hemsida är skyddade av upphovslagsrätten och får inte användas utan tillstånd. Om du behöver pressbilder på mig hittar du det här. Pressbilder för mina böcker hittar du hos respektive bokförlag.