8 ST
2 väl mogna bananer (ca 2 dl mosade)
1 dl yoghurt eller filmjölk
1 dl rapsolja
3 msk vallmofrön
4 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk socker
ca 4 dl vetemjöl
Gott till, t ex:
jordnötssmör
lemon curd
turkisk yoghurt
lönnsirap
eller helt enkelt smör och ost
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Mosa bananerna. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en hyfsat smidig deg.
3. Klicka ut degen på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter eller till dess sconesen fått fin färg och ser klara ut. Servera med gott pålägg eller som de är.
© Sara Ask Produktion AB. Org.
559173-6144.
Alla bilder och texter på denna hemsida är skyddade av upphovslagsrätten och får inte användas utan tillstånd. Om du behöver pressbilder på mig hittar du det här. Pressbilder för mina böcker hittar du hos respektive bokförlag.