SOCCA

1 PORT (2–3 pannkakor)

1,25 dl kikärtsmjöl
1,5 dl vatten
2 tsk olivolja
en nypa salt fett att steka i

Gott till:


t ex rödbetshummus, rucola, fetaost och pinjenötter
alt stekta grönsaker + ost/pesto/aioli eller en god rest, t ex en gryta


1. Blanda alla ingredienser till soccan och låt smeten svälla i ungefär en kvart, medan du gör i ordning det du vill ha på. Kanske vill du rosta pinjenötter, till exempel? Gör det i en torr stekpanna. Om du vill göra egen rödbetshummus hittar du receptet i tipsrutan till vänster.
2. Hetta upp en stekpanna. Häll i fett och stek tunna, gyllene socca-pannkakor. Servera med tillbehören – bred rödbetshummus över pannkakan, toppa med rucola, smulad feta och rostade pinjenötter. Ett annat tips är att använda soccan lite som en wrap, och rulla in resterna av en god gryta i pannkakan.

Recept från boken Kaosvego (Ordfront)