Nytt och fräscht

Så spännande! Nu i mars (2021) kommer min och Lisa Bjärbos nya kokbok Kaosvego ut. Jag tänkte att jag skulle berätta lite om vad jag och Lisa har tänkt när vi gjort den.

MG_5982-scaledjpg


Jag och Lisa är båda otroligt tacksamma över att få göra ännu en bok på Ordfront förlag. Med den här boken inräknad har det hunnit bli fyra böcker totalt. Mera vego, Ännu mera vego, Mega vego och nu den alldeles nya Kaosvego. När jag och Lisa började vår resa med att göra kokböcker om vegetarisk familjemat var det inte många som trodde på vår idé. Vi fick höra från bokförlagen att vegetariska kokböcker inte säljer. Tack och lov trodde Ordfront på vår idé och första kokboken i serien, Mera vego blev en av de bäst säljande kokböckerna de året. Det är så roligt att se hur väl de här böckerna har tagits emot av läsarna. Att det faktiskt behövs praktiska familjeanpassade kokböcker med vegetarisk mat är liksom inget som någon ifrågasätter längre.


Faktum är att jag och Lisa kände att vi ville utmana oss själva och göra en vegokokbok för alla de där vardagarna när man har det lite småstressigt, barnen är hungriga och du egentligen kanske varken vill eller orkar laga mat men samtidigt vill ha lite middagsmagi mitt i allt det där. Jag och Lisa har samlat en hel massa snabba, enkla och goda vegorecept som är perfekta att ta till när vardagen är lite smått kaosartad.


Jag vet inte hur mycket vi och våra familjer har provlagat och provätit oss igenom olika recept för att de som hamnat i kokboken ska hålla måttet men många är det. Det är det som är charmen med att göra en kokbok.Vi som gör kokboken lagar och lagar om… och misslyckas. Så att du som köper kokboken inte ska behöva göra det. Då blir ju kaoset också lite mindre.


Kaosvegojpg