6–8 PORT
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 dl farin- eller muscovadosocker
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker en nypa salt
1 dl grovhackade pekannötter
2 dl flytande fett, t ex rapsolja eller raps- och smörblandning
3–4 päron (ca 300 g utan kärnhus)
eventuellt kanel eller kardemumma
Gott till:
glass, vaniljsås eller grädde
eventuellt lite florsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser, inklusive de grovhackade nötterna, i en bunke. Häll över det flytande fettet och rör ihop till en deg. Tillsätt lite mer mjöl om du tycker att degen känns lös. 3. Skär päronen i bitar. Tryck ut hälften av pajdegen i en inte alltför stor form, ca 22 cm i diameter brukar vara lagom. Fördela päronbitarna jämnt ovanpå och smula över resten av pajdegen. Om du vill kan du pudra över lite kanel eller kardemumma.
4. Ställ in pajen i mitten av ugnen i ca 45 minuter tills den fått fin färg och päronen bakats riktigt mjuka och goda.
© Sara Ask Produktion AB. Org.
559173-6144.
Alla bilder och texter på denna hemsida är skyddade av upphovslagsrätten och får inte användas utan tillstånd. Om du behöver pressbilder på mig hittar du det här. Pressbilder för mina böcker hittar du hos respektive bokförlag.