BELUGATACOS

Fotograf Ulrika Pousette

4 PORT

3 dl belugalinser (torkade)
0,5 gul lök
0,5 dl rapsolja
3-4 msk tacokrydda
400 g krossad tomat (1 burk)
1 dl vatten lite rapsolja att ringla över

Gott till

1 mango (250 g fryst)
1 rödlök
1 paprika
2 dl majs
ärtguacamole

1. Koka linserna i 15–20 minuter. Låt svalna i kokspadet medan övriga tillbehör görs iordning.

2. Tärna mango, finhacka lök, skölj och skär paprikan i bitar, skölj majs och salladsblad. Tärna avokado eller mosa till guacamole. Gör tortillabröd om du väljer att baka dem själv.

3. Finhacka lök till belugalinsröran. Bryn löken i olja i en stor gryta eller panna. Tillsätt tacokryddan, och fräs så att det doftar. Se till att ha tillräckligt med olja, så att det inte bränner fast.

4. Låt linserna rinna av i en sil. Tillsätt dem i pannan tillsammans med krossad tomat och vatten. Låt puttra cirka 5 minuter. Rör om då och då och smaka av med salt. Ringla lite olja över och rör runt. Toppa med några blad färsk koriander.


Recept från boken Ännu Mera Vego (Ordfront)