4 PORT
3 dl belugalinser (torkade)
0,5 gul lök
0,5 dl rapsolja
3-4 msk tacokrydda
400 g krossad tomat (1 burk)
1 dl vatten lite rapsolja att ringla över
Gott till
1 mango (250 g fryst)
1 rödlök
1 paprika
2 dl majs
ärtguacamole
1. Koka linserna i 15–20 minuter. Låt svalna i kokspadet medan övriga tillbehör görs iordning.
2. Tärna mango, finhacka lök, skölj och skär paprikan i bitar, skölj majs och salladsblad. Tärna avokado eller mosa till guacamole. Gör tortillabröd om du väljer att baka dem själv.
3. Finhacka lök till belugalinsröran. Bryn löken i olja i en stor gryta eller panna. Tillsätt tacokryddan, och fräs så att det doftar. Se till att ha tillräckligt med olja, så att det inte bränner fast.
4. Låt linserna rinna av i en sil. Tillsätt dem i pannan tillsammans med krossad tomat och vatten. Låt puttra cirka 5 minuter. Rör om då och då och smaka av med salt. Ringla lite olja över och rör runt. Toppa med några blad färsk koriander.
© Sara Ask Produktion AB. Org.
559173-6144.
Alla bilder och texter på denna hemsida är skyddade av upphovslagsrätten och får inte användas utan tillstånd. Om du behöver pressbilder på mig hittar du det här. Pressbilder för mina böcker hittar du hos respektive bokförlag.