Det här är en lättlagad fiskrätt med smak av citrongräs, röd curry och lime. Du hittar oftast citrongräs i närheten av färsk chili och ingefära i affären!
4 PORT
ris för 4 pers
1 stjälk citrongräs (kan uteslutas)
1 vitlöksklyfta
1 tsk röd currypasta (eller mer för extra smak och hetta)
1 msk japansk sojasås
1 ägg
400 g fast fisk, t ex torsk, gärna miljömärkt
ca 0,5 dl ströbröd
rapsolja till stekning
grönsaker, t ex broccoli, morot och salladslök
Gott till
gräddfil och sweet chili-sås
1 limefrukt i klyftor
Gör så här:
1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
2. Hacka citrongrässtjälken och vitlöken fint. Blanda med currypasta, sojasås och ägg i en bunke. Hacka fisken fint och tillsätt tillsammans med ströbröd. Låt svälla en stund.
3. Förbered grönsakerna du vill ha till. Skär till exempel broccoli i buketter, tärna stammen och koka mjuka. Skär morötterna i stavar. Skiva salladslök.
4. Forma fiskfärsen till biffar och stek gyllene på medelvärme i olja ett par minuter på vardera sidan. De ska vara fasta, vita och inte geléaktiga i mitten när de är klara. Servera med ris, grönsaker och tillbehör.
© Sara Ask Produktion AB. Org.
559173-6144.
Alla bilder och texter på denna hemsida är skyddade av upphovslagsrätten och får inte användas utan tillstånd. Om du behöver pressbilder på mig hittar du det här. Pressbilder för mina böcker hittar du hos respektive bokförlag.